Pages

Thursday, 22 December 2011

Saat Mendebarkan......

Entry ini khas untuk Cik Nana yang saya rindu sgt..dah lama xjumpe kamu tau...


Hmmm...mana nk mula ek...nak mula pun dah berdebar..mcmana nk cerita ni...hehehe


(Fikir..fikir...akhirnya buat keputusan untuk bercerita dari awal pagi pada 16hb December 2011....)


16th December 2011.....


Awal pagi dalam pukul 8 lebih, bersiap2 untuk ke Pasar Payang ditemani My Lovely Dad bersama kakak tersayang, Kak Ngah dan My Sweety, Suri Mahsuri untuk mencari buah2an, fresh flower and amik cake!!! (hmm...xsabar nak tgok cake...hehehe...)


jeng..jeng..jeng....inilah cake nyer....suke sgt..ikt tema, biru putih and kuning


fresh flower lak cuma ada kaler kuning and putih...biru xder...tp xperla...mood still hepi...:)
inilah hasilnya...sirih junjung menggunakan fresh flower...(Kak Ngah, Kak Sal and Suri@Yaya yang buat..thanks semua...)

dan yang selebihnya...letak dalam pasu penambah bunga hiasan kat pelamin...


inilah hantaran saya untuk Si Dia....tengkolok tu saya buat sendiri dengan kakak ipar..(Kak Sal, thanks sgt..syg lebih...hehehe)


Time pagi ke tengahari tu blh rilex lagi...berdebar pun xderla sgt sbb mmg xnak fikir, tkt nanti gelabah lak nk buat kerja..hehehe...Pastu lebih kurang kul 3.30, make up artist@my skol friend pun dtg utk make up session lak...adoi, time ni la dh mula rase seram sejuk...rase xpercaya tu majlis sendiri, rase nk lari sbb xsuka kena make up...semua adala..mcm2 rase...nervous lorhhhh....hehehe...(bile igt gelak sorunk2...)....Tambah lak time tu En. Tunang dah kol beritahu dah otw ke rumah....lagila kencang dengupan jantung den...huhuhu...(gambar time make up xdpt nk upload sbb xpki tdung...)then, setelah hampir sejam make up session..akhirnya siapla...first impression????makkkkk.....den xsuke make up!!!!!!kuar je bilik semua terkejut sbb den jarang make up...tp bile amik gmbr rase cantik plak...anyway, thanks to my friend, Nur Ain Chi Hasin yang telah make up dgn cantiknya...En. Tunang pun suke:)


                                               saya suke make up ni:)


selesai make up, En. Tunang pun call bagitahu dah sampai kt tempat yang dijanjikan...ayah and abg pergi jemput rombongan pihak lelaki..time ni lagila den berdebar..tp stay je dalam bilik menunggu ketibaan...seketika kemudian kedengaran riuh rendah di luar, mungkin pihak lelaki dah sampai..den dalam bilik????dah macam kucing nak beranak, xleh nak duk diam...rase nk intai kt tingkap bilik pun ada...tp still sabar lagi...then mesej cousin, dia kte pihak lelaki dah sampai, ada kat rumah rehat tunggu time nk dtg rumah...den dalam bilik xtau pun ape yang jadi kat luar...then cousin mesej lagi bgtau pihak lelaki dah sampai...berdebar giler time ni..nervous, semua ada...tp disebabkan xdengar perbualan kt luar tue, mula la xkeruan...dalam xkeruan tu, smpt lagi tgok Cik Yaya update facebook...hahaha...lawak je teringat time ni...


Tiba-tibaaaa....jeng jeng jeng......






dahla xtau ape jadi kt luar, tibe-tibe kakak ipar, Kak Sal masuk bilik suh bersiap sedia, terkejut la den..


kak ipar: (kakak ipar tiba-tiba terpacul kat pintu bilik)dik, siap2 nk kuar dh ni...
saya: hah????alamak, nervous nyer...
kak ipar: jom dik...
saya: ok...(dalam hati dup dap dup dap...)segannya, mesti ramai kt luar nie...


dalam nervous tu den follow la belakang kakak ipar ke ruang tamu kat rumah diekori oleh dayang saya Cik Yaya yang berbaju putih same dgn den jugak..hehehe, thanks Cik Yaya temankan ina di saat mendebarkan ini :)...turun je tangga, den nampak ramai nyer orang, bertambahla nervous den...time tu tak tau ape nk buat ape, nak duk mane, nak senyum kt sape...adoi, malunya..semua mata duk pandang kt den lak tue...time tu mula la rase ade yang xkena kat muka...cantik ke make up den ni, baju den sopan ke tak ek...hahaha...giler, sempat lagi nk fikir mcm tue...pastu yang lawak nyer den boleh tanya kak ipar soalan lawak la plak...(kak sal, nak kena duk kt atas pelamin tue ke?...bisik kat kak ipar...)hahahahaha...dah pelamin tu untuk den, takkanla mak den lak nak duduk kan...hahaha...nerves nyer pasal...


time nak duk atas pelamin tu sempt lagi fikir dalam kepala "ish...klu jatuh ni mesti malu giler, org tgok ni..."hahaha...kini, den berada di hadapan org ramai, malunya..semua mata duk pandang ni...



mata semua memandang...aduh, rase nak tanggal jantung punyerla nervous...hehehe


dah duk atas pelamin ni, pasti xlepas dari kena sakat kan....jadi, den senyum jela..nanti gelak kan terkejut lak tetamu...hehhehehe...org pertama yang sakat, pak uda la...blh lak dia tnya, betul yang ni org nyer ye????mak pihak lelaki blh pastikan??...confirm ek yang ni, bukan yang lain...hehehe...time ni tangan dh ketar dah bile tgok mak En. Tunang bangun menuju ke arah diri sendiri...makkk...tktnya, control tgn ina, jgn ketak lak sat g...hehehe....


                                                             upacara sarung cincin....
                                       fuhhh..nasib muat jari...hehehe...
                                                terima kasih sayang....
                                              ......kurang cikit debaran.....


selesai sudah..terima kasih kepadanya yang menerima diri ini seadanya...thanks jugak kat family dia sudi terima diri ini...terima kasih....




p/s: aritu merupakan ari terindah dalam hidup bile tgok family tersenyum riang especially my mom and dad...:)







Monday, 19 December 2011

Ragam kakak ku yang tersayang....

Aduhai, belum smpi seminggu kakak den dh bagi info mcm2 kt den untuk preparation thun depan...
Sabar ye kakak, kte plan ckit2...peningla kak..igt bulan 1 baru nk start fikir...hehehe...tp yang bagusnya, kakak den ni selalu bagi peringatan untuk den...ape yg perlu buat, ape yg perlu prepare...terima kasih kakak...ni yang sayang lebih ni...nanti bincang ye...hehehe

                         (kakak yang sentiasa memberi nasihat buat den...love u)

Bace Blog ORang.....hehehe

http://gadissathome.blogspot.com/

http://nida-razak.blogspot.com/
yang ni pun ok...ada mase nk bace...:)

Friday, 16 December 2011

Selangkah ke hadapan...

Alhamdulillah...selesai sudah...
Buat Cik Nana, gambar ini untuk kamu ye...:)


Saat yang sangat mendebarkan....








Terima kasih diucpkn buat keluarga, sedara mara, sahabat yang banyak membantu untuk hari ini yang cukup bermakna buat diri ini....Mak, ayah, kakak, abang...terima kasih byk membntu adik...buat Suri Mahsuri, terima kasih sgt2 temankan ina...Buat Yang Tersayang, terima kasih menerima diri ini seadanya...Terima kasih juga kepada family Si Dia yang datang dari jauh...Buat teman-teman yang xdpt dtg tp tak lupe memberikan ucapan..terima jua diucapkan....

p/s: Buat En. Azim Azhari...sy nak ckp yg sy syg awak...hehehe....

Monday, 12 December 2011

Dup dap dup dap......

Esok balik kampung....
Tapi....
Dup dap..dup dap....
Adoila....

Terkata, terlahir ape perasaan den skrg ni....
Rilex..rilex....Istighfar byk2...selawat....
ok, lupekan jap..
Jom bt kerja..esok nk cuti dah.....


p/s: Saya sayang awak...

Thursday, 8 December 2011

Jumaat, Sabtu, Ahad, Isnin, Selasa, Rabu, Khamis, Jumaat......

Dup dap...dup dap....
Mak, help me....So, nervous.....

Hmm....


Tak terkata....


Nervous.....

Arghhhhhh......

Ok, stop.

Byee.....



jeng..jeng.....

hehehehe......

Wednesday, 7 December 2011

Hati.....

Dup...

Dup...

Duppp.....

Dupppp......

menghitung hari.....

bile terpandang je, terus dup dap, dup dap....
macamana nk buat kerja ni.....

terbalikkan kalendar...
sambung buat kerja....
tarik nafas pjg2....

mudah2an berjalan lancar...amin...

Nyanyian Rindu Buat Kekasih.....

Tiada yang lain yang ku cinta
Hanyalah padamu
Tiada yang lain yang ku rindu
Hanyalah dirimu
Dikaulah permata yang bersinar
Di kala ku kesepian

Tiada yang lain yang kumahu
Hanyalah kasihmu
Tiada yang lain yang kupuja
Hanyalah dirimu
Tak mungkin aku berpaling
Berpaling mencari yang lain
Tak mungkin aku biarkan kau merana

Aku cinta kepadamu sepenuh hati
Janganlah kau ragu kasih
Ragu padaku
Sejujur niatku niat bersama
Selama-lamanya
Janganlah kau pergi kasih
Pergi dariku

Kunyanyikan lagu rindu
Buatmu kekasih

Ku baca puisi syahdu
Puisi kita...
Ku ingin kau di sampingku
Untuk sama-sama
Melayarkan bahtera cinta yang terbina
Oh! Kekasih... dengarkanlah
Bila aku tersiksa kaulah penawarnya
Bila kau terluka akulah penyembuhnya
Kita sama-sama sudah jatuh hati jatuh cinta...

Tiada yang lain yang ku cinta
Hanyalah padamu
Tiada yang lain yang ku rindu
Hanyalah dirimu
Dikaulah permata yang bersinar
Dikala ku kesepian

Tiada yang lain yang kumahu
Hanyalah kasihmu
Tiada yang lain yang kupuja
Hanyalah dirimu
Tak mungkin aku berpaling
Berpaling mencari yang lain
Tak mungkin aku biarkan kau merana...


video

Monday, 5 December 2011

7 days more.....

Tinggal lagi 7 hari untuk balik kampung...hoyeah!!!!!
Seronok nak balik kampung....tp balik kali ni dengan penuh debaran....
Dup..dup..dup....haish...berdebarnya...seriously memang berdebar sgt2....
Kadang-kadang tu smpi xleh nk bt kerja....
Ya Allah, tenangkanlah hati ini...Semoga segalanya berjalan lancar dengan izin-Mu..



Amin...

Thursday, 1 December 2011

Disember lagi.....

DISEMBER.....

byknye kenduri kawennnnnn...
sane kawen...sni kawen...
kawan-kawan kawen....
seronoknya....
tapi ade jemputan yang xdpt nk pegi...
maaf ye kawan2...
Disebabkan skrg ni musim kawen, saya nk post pelamin and baju kawen yang menjadi idaman saya...
hehehe.....


Pelamin idaman saya




                                                          saya suka byk bunga:)

                                     klu kawen kt dewan, sy nk deko mcm ni..
                                                         blh letak bunga byk2:)

                                           mcm ni pun cantik...simple je.... 

                                                   saya dah terpikat...hehehe 



                      feveret color saye!!!!!!!




baju kawen idaman saye!!!!!




                                        insyaAllah, biru gold akan menjadi pilihan saya:) 

                                                                  ini pun cantik.... 

                                                                          biru......

                                                               ini memikat hatiku...

                                                  ini yang terbaru menarik minat saya...



                     biru gold..cantiknya....






p/s: Saya sayang awak...











Disember.....

Wah....
Dah Disember dah...
Ada lagi 15 hari...Adoi, pening kepala...berdebar-debar...

Dup dap dup dap...
Haaaaa....macam2 rasa dah ni...tgok kalendar serba xkena...
tp kerja berlambak2 lagi...
xkesahla pasal kerja ni, janji cuti dah lulus...
hoyeahhhh...nak balik kampung







p/s: Semoga segalanya berjalan lancar dengan Izin-nya
Ya Allah, permudahkanlah urusan kami...Amin